קרקעות להשקעה

משתייכים לאלו שמבינים את הפוטנציאל הגלום בקרקעות להשקעה? הגעתם למקום הנכון! תמצאו כאן מידע מעודכן ומקיף על קרקעות המיועדות להשקעה, מחירים, איזורים פוטנציאלים, חוקים ותקנות וכל מה שצריך לדעת לפני ששמים את הכסף על קרקע ללא בית.

sfsfd
שקל ישראלי
יש את אלו שאומרים שלהשקיע בקרקע זה כמו להשקיע בעטיפה בלי מה שבפנים, ויש את אלו שמבינים את הפוטנציאל העצום שיש בהשקעה בקרקעות. אפשר לרכוש במחירים זולים יחסית קרקעות ולאחר מכן לבנות עליהן תוך מיקסום הרווחים.

סוגי קרקעות למכירה לידי משקיעים

חשוב להכיר שרוב הקרקעות במדינת ישראל שייכות למדינה ולא נמצאות בבעלות פרטית. אלו שכן בבעלות פרטית הן אלו שנמכרות להשקעה והן עשויות להיות בעלות פוטנציאל אדיר להשקעה בשטח עם תשואה גבוהה ואפשרויות רווח עתידיות. נהוג לחלק את הקרקעות לשני סוגים: קרקע חקלאית (עליה לא ניתן לבנות בתי מגורים או מסחר) וקרקע לבנייה. חשוב לתכנן מראש את הייעוד של הקרקע לפני שרוכשים אותה להשקעה כיוון ששינוי ייעוד קרקע הוא תהליך שאמנם אפשרי, אך ארוך ומורכב ולא בטוח שתרצו להיכנס אליו לאחר שתרכשו את הקרקע.

קרקעות להשקעה במיקומים אידיאלים

על אף שקרקעות רבות בישראל שייכות למדינה, עדיין יש לא מעט כאלו פרטיות שנמכרות למשקיעים. יש את אלו שנמצאות באיזורים פחות מבוקשים, והן גם יימכרו במחירים זולים יותר לצד קרקעות במיקומים מבוקשים שיימכרו במחירים גבוהים. יזמים טובים מצליחים לזהות את המיקומים שיהפכו מבוקשים בעתיד ורוכשים בהם קרקעות במחירים שכרגע הם נמוכים ועתידים להניב תשואות גבוהות מאוד בעתיד, כשהמיקום יהפוך למבוקש. המיקומים האידיאלים (והיקרים יותר) הם אלו שבאיזור המרכז וסביבותיו אך עקב מצוקת קרקעות במדינה, יותר ויותר אזורים מרוחקים יותר הופכים לאידיאלים יותר.

שלבים שצריך לעבור ברכישת קרקע להשקעה

אם אתם לא יזמים מנוסים ומקצועיים, מומלץ לקחת ליווי מקצועי ברכישת קרקע להשקעה. ליווי שייתן לכם ייעוץ אמין ויסייע לכם לבחור קרקע פוטנציאלית באמת ולא כזו שחלילה תפסידו עליה. השלבים ברכישת קרקע להשקעה כוללים: חיפוש ואיתור הקרקע המיועדת, בחינת השוק, סקרים להשוואת מחירי מכירה של קרקעות באותו איזור, משא ומתן עם המוכר על מחיר הקרקע, לקיחת הלוואות במידת הצורך, יצירת הסכם רכישה וביצוע העיסקה .זה אינו תהליך קצר של מה בכך והוא דורש ידע והבנה בתחום.